Getaway til mine favoritter i Brooklyn

Brooklyn Getaway
Manhattan Bridge set fra Dumbo

I Brooklyn

Sidst jeg var i New York med min mand, boede vi på Bedford Ave i Williamsburg. Først var jeg lidt i tvivl om, hvorvidt det var nok New York’sk, da jeg har en eller anden idé om, at jeg først virkelig mærker byen under huden, når jeg går rundt nede i West Villages skæve gader.

Men jeg tog grueligt fejl. Brooklyn har det hele, også højt til loftet. Jeg er vild med den stemning der hersker i de bydele, hvor kunstnerne, bohemerne og de studerende flytter til, fordi det er billigere. Og pludselig starter de en trend og kvartererne bliver hippe.

Sådan var Williamsburg, men er efterhånden ikke det hippeste mere, da flere børnefamilier, forretningsfolk og turister også er kommet til. Men stadig er det et lækkert sted, der har lidt af den der spirrende stemning. Jeg elsker bydelen – særligt omkring Bedford Ave oppe omkring McCarren Park.

Vi havde fundet en lejlighed gemmen AirBnB. Det er tredje gang vi gør det, og alle tre gange har vi booket et værelse, hvor dén der udlejer lejligheden, er hjemme. Det kan godt blive liiiidt tæt (særligt forrige gang, hvor jeg skulle ud af værelset om natten for at gå på wc, og i døråbningen støder ind i mandens fødder, som stak ud over stuens sovesofa). Men det er noget billigere, end hvis du lejer en hel lejlighed.

Jeg havde lavet mit hjemmearbejde godt, og havde ret godt styr på hvilke steder vi skulle spise, både morgen, middag og aften. Nogle gamle kendinge fra tidligere, samt nye jeg havde fået anbefalet eller læst om. Og så skal der selvfølgelig også tid til at være impulsiv. Vi opholdte os også en hel del på Manhattan, som du kan læse om her, men det her indlæg kommer til at handle om alt det bedste i vidunderlige Brooklyn.

Coffee to go – ja tak

Vi startede dagene tidligt. Nogle gange med en løbetur rundt i gaderne og andre gange blot med en kaffe. Den første dag vi vågnede, hvilket grundet tidsforskellen var temmelig tidligt, startede vi på kaffebaren El Beit på Bedford Ave, hvor vi nappede en coffee to go i bedste New Yorker-stil. Uhmna, de kan lave kaffe. De går for at være en af Amerikas 10 mest cool indie kaffebarer.

Med en god wake-up-coffee gik vi op gennem McCarren Park til Five Leaves, som er en helt fantastisk café, med vildt lækkert mad og i det hele taget en fed stemning. Ideelt sted at spise morgenmad, hvis man er i nærheden.

Brooklyn Getaway
Five Leaves, 18 Bedford Avenue, Greenpoint

Andre anbefalelsesværdige morgenmadssteder er Bakeri på Wythe Ave.  – utrolig god kaffe og lækre kager – dog lidt pricy. Man kan sidde på de meget få pladser enten inde eller ude og nyde sine goodies, eller man kan få det med og tage ned i den dejlige East River State Park og nyde det, med den smukkeste udsigt ind over Manhattan.

Brooklyn Getaway
Bakeri, 150 Wythe Ave
Brooklyn Getaway
East River State Park

Oplev Toby´s tidligt om morgenen

Toby´s Estate Coffee på 6th Street var et andet sted, hvor vi nød en morgenkaffe og også en eftermiddags iced coffee på en af de varme dage. Mange steder har jeg smagt god, vellavet kaffe, som der bliver cremet om og som nydes i en vidunderlig atmosfære.

Men ikke mange kan sammenlignes med Toby´s. Der er gigantiske vinduer og lange træborde, hvor der sidder den ene Brooklyn hipster efter den anden og drikker kaffe mens de er i gang med et superkreativt projekt på deres MacBook.

De åbner allerede kl 7.00 om morgenen, så når du som turist har jetlag og vågner tidligt, som jeg gjorde, og egentligt bare vil ud og i gang med oplevelserne, så er stedet helt perfekt. Det summer af liv fra de åbner til de lukker 12 timer efter. På Toby´s er det også muligt at gå på Brew School, hvis det var noget?

Brooklyn Getaway
Toby’s Estate Coffee, 125 North 6th Street

Brooklyn Getaway

Et andet sted vi af en eller anden årsag blev ved med komme tilbage til (nok pga. kagerne) var New York Muffins på Bedford Ave. Her fik vi tanket op på mellemmåltidskontoen morgen, middag og aften.

Brooklyn Getaway
New York Muffins, 198 Bedford Ave

Af gode frokoststeder var vi på Café Mogador som ligger lige overfor Bakeri på Wythe Ave. Maden er marokkansk. Spicy, lækkert anrettet og helt igennem venlig og hjælpsom betjening. Elsker deres gårdhave.

Brooklyn Getaway
Café Mogador, 133 Wythe Ave

Til den lille sult på vej hjem

Crif Dogs på Driggs Ave er et andet godt sted lige at få stillet den værste sult – en sublim hotdog bar, som er meget besøgt. Den oprindelige ligger på St. Marks Place i East Village – hvor der inde i restauranten er en telefonboks, hvorfra man kan løfte telefonrøret og sige sit navn. Derefter åbner en dør og man kan få adgang til drinksbaren PDT (Please Don’t Tell).

Brooklyn Getaway
Crif Dogs, 555 Driggs Ave, Williamsburg

Et hav af gedigne spisesteder

Om aftenen spiste vi godt. Et af stederne var Roebling Tea Room. Maden var god og betjeningen ligeså. Vores tjener, som havde sin allerførste vagt og var rimelig usikker og langsom, startede ud med at forklare hendes situation, hvilket gjorde, at vi fik sympati for hende i stedet for at tænke, hun var lidt slow. Hun havde i hvert fald ikke heeeelt styr på hverken menukort eller drinkskort, men pyt, alle har jo prøvet at være grønne i sit fag 🙂

Vi nåede aldrig ud til den meget eftertragtede Roberta’s, (ca. tre km fra Bedford Ave. ude i den bydel der hedder Bushwick) som er kendt i miles omkreds for sine formidable pizzaer. En af mine veninder valfartede derud to gange sidst hun var i New York, fordi det var så fantastisk – så det er helt sikkert på min liste til næste tur. Men vi smagte deres pizzaer (og det er rigtigt, hvad de siger!) på Urban Space, som er et foodie pop up market forskellige steder i NYC – det er virkelig et must, hvis markedet er der, mens man er i byen – det kan man tjekke her.

Juliette må siges at være min favorit i denne omgang. Vi var også heldige med vejret, og det der er så fantastisk ved netop dette lille sted er, at der er en udendørs tagterrasse. Og indenfor er der nærmest som en udendørs have i form af planter i alle afskygninger. Virkelig charmerende. Maden er skøn og betjeningen effektiv.

Brooklyn Getaway
Juliette, 135 North 5th Street, Williamsburg

Fantastisk uhøjtideligt spillested

Pete’s Candy Store er et sted jeg havde læst om og stod på min liste, men den dag, hvor vi skulle derhen, var jeg egentligt ret træt og ville hellere tage et sted lige ved siden af lejligheden (hvilket dette næsten osse var…) Men min nysgerrighed vandt, dels fordi de andre ting jeg havde på listen, ikke havde skuffet mig men i særdeleshed fordi vi jo ligesom var i Neweren.

Og uha, det var godt, vi gik derhen. Navnet kommer af noget så enkelt, som at der engang lå en slikbutik. Hver aften spiller forskellige bands, primært amatører, og så sidder du som i en togvogn og kigger med i loko-huset, som er scenen, hvor bandet spiller. Meget intimt. Undervejs går der en bøtte rundt, som du kan smide lidt småpenge i, alt efter hvad du synes om bandet. En fed uhøjtidelig oplevelse.

Brooklyn Getaway
Pete´s Candy Store, 709 Lorimer Street

Dansk succes i Greenpoint

En anden aften tog vi op til den danske ølbar succes Tørst. Mest fordi vi som danskere er pivstolte, men også fordi vi (uden ejeren Jeppe ved det) har fælles bekendte herhjemme og har haft vores børn i samme institution i Valby. Ej, come on, det er da skægt! Indretningen er skøn og øludvalget enormt. Går man gennem Tørst, kommen man til restauranten Luksus, som har høstet intet mindre end en Michelinstjerne.

Brooklyn Getaway
Tørst, 615 Manhattan Ave, Greenpoint

Lej en cykel og kom vidt omkring

Når jeg skal rundt og opleve i New York, vil jeg helst gå – men er også blevet utrolig glad for at cykle, for på den måde kommer vi usædvanligt langt omkring meget hurtigt. Det er supernemt at leje cykler, men det er et hyr at få dem låst fast her, der og alle vegne, når vi laver stops.

Nå, men den første dag, startede vi altså med en gåtur op til Astoria Park Pool, gennem Greenpoint og LIC (Long Island City), for at se den fede store public pool – men den var tom. Ikke en dråbe var der at se, da vi havde gået de 7,5 km. Vi så selvfølgelig en masse andet på vejen, men jeg kunne måske lige have googlet, om den var åben inden vi gik derop 🙂

Brooklyn Getaway
Ortodokse jøder i Williamsburg
Brooklyn Getaway
Street Poetry, hvor man på 5 min får sat sin egen historie på vers og får det læst op til avantgarde jazz
Brooklyn Getaway
Astoria Park, Queens
Brooklyn Getaway
Indgangen til Prospect Park ved Grand Army Plaza, Brooklyn
Brooklyn Getaway
Greenpoint
Brooklyn Getaway
Greenpoint med udsigt ind over Manhattan
Brooklyn Getaway
McCarren Park, Williamsburg/Greenpoint
Brooklyn Getaway
Brownstones, Williamsburg

Udforsk de forskellige neighborhoods fra cyklen

På de lejede cykler nåede vi en dag gennem Clinton Hill til Prospect Park, hvor vi så lidt Baseball inden vi cyklede videre ned gennem Park Slope og Carroll Gardens til Red Hook, for at cykle op gennem Brooklyn Heights og se det flotte parkanlæg. De er i gang med at restaurere alt fra legepladser, tennisbaner, blomsterbede, caféer og de neonfarvede kunstneriske bænke, som er lavet af den danske kunstner Jeppe Hein. Og her var det velfortjent at slutte cykelturen af med en gåtur rundt i DUMBO efterfulgt af Shake Shack burger og is fra Brooklyn Ice Cream Factory.

Brooklyn Getaway
Baseball i Prospect Park
Brooklyn Getaway
Orange bænk af den danske Jeppe Hein på Brooklyn Heights Promonade
Brooklyn Getaway
Is ved Brooklyn Ice Cream Factory

Tag til Coney Island udenfor højsæsonen

En anden god tur i Brooklyn er Coney Island, som er et besøg værd for både store og små. På Times Square er det sort af mennesker der enten er lokale forretningsfolk med lædermapper under armen på vej til og fra arbejde eller turister der står med kameraet og skal forevige det vilde virvar af reklamer, spotlights og leben. Når du kommer ud af  subway’en ved Coney Island, er der omtrent ligeså mange mennesker på en varm sommerdag, tempoet er bare utrolig afslappet og kamera og attachemapper er byttet ud med tæpper, baderinge og børn der skal i vandet.

Coney Island er den mest berømte strand i New York City – og det er egentligt ikke bare en strand – det er en forlystelsespark for hele familien. Luna Park som åbnede helt tilbage i 1903 og som for mit vedkommende blev kendt, da Tom Hanks besøgte den i filmen ’Big’, er placeret langs boardwalken. Bliver man sulten mens man er der, kan man med fordel tage forbi Nathan’s og få en af de utroligt populære hotdogs.

Personligt ville jeg ikke tage derud på en af de varmeste dage, da der som sagt er sort af mennesker. Men en dag, hvor jeg ikke nødvendigvis skulle ligge på stranden, ville jeg gå eller cykle en tur langs boardwalk’en, mens jeg spiser en hotdog.

Brooklyn Getaway
Nathan’s famous hotdogs

Hvis du vil læse mere om mine favoritter på Manhattan, så klik her.

Del meget gerne alle dine Brooklyn favoritter med mig.

Flyveturen tager ca. 8 timer og tidsforskellen er 6 timer efter Danmark.

De sidste par gange har vi fløjet Norwegian, som ofte har billetter helt ned til kr. 1.000,- pr. vej.

Vi betaler ca. 3.800 kr. for 2 personer/5 overnatninger for dele-lejlighed gennem Airbnb. Men næste gang vil min mand have en lejlighed for os selv, da det kan blive lidt klemt at dele.

Følg mig også på Facebook

 

2 thoughts on “Getaway til mine favoritter i Brooklyn

 • 22. marts 2017 at 18:26
  Permalink

  Aj hvor vildt med den hotdog bar – det må vi så meget prøve, når vi kommer til ny en dag – håber den stadig eksisterer da ?
  Mvh Line

  Reply
  • 23. marts 2017 at 21:42
   Permalink

   Ja, den kan kun anbefales 🙂
   /Jane

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish