5 anderledes oplevelser i New York

getaway
Manhattan

Din første getaway til New York indeholder helt sikkert nogle ting, du SKAL og VIL se. Når du har været der nogle gange, er det typisk, at du sætter farten lidt ned og nyder at sidde med en dejlig kaffe, mens du blot kigger på de forbipasserende. Eller at du med ro i kroppen har nogle mere anderledes oplevelser på programmet.

Læs mit bud på fem fantastiske og anderledes oplevelser i The City.

1. Little Red Lighthouse

getaway
Little Red Lighthouse

Dette lille røde fyrtårn er ualmindeligt kært, som det står under den imponerende George Washington Bridge i Washington Heights. I 1942 blev der skrevet en vældig populær børnebog ‘The Little Red Lighthouse & The Great Grey Bridge’. Så populær, at da det blev besluttet af fjerne fyrtårnet, kom offentligheden på banen, i særdeleshed børn, som protesterede voldsomt. Så voldsomt, at det lille røde fyrtårn blev fredet og den dag i dag, er et af de få overlevende fyrtårne i New York City.

Relateret billedeFort Washington Park, Washington Heights

2. Central Park rundt på cykel

getaway
Lasker Pool, Harlem, Central Park

Lej en cykel i nærheden af parken i to timer og kør hele vejen rundt på den yderste vej/sti parken rundt. Du kommer forbi de fleste af de 21 legepladser og mange steder, hvor det er oplagt at gøre holdt for at nyde udsigten eller købe refreshments til at forsætte turen med. Helt oppe nordpå er der en pool, så hvis vejret er til det, kunne du jo tage badetøj med og hoppe i, inden du cykler videre sydpå igen. Vær forberedt på, at der er mange bakker i den nordlige ende.

Relateret billedeCentral Park (lej cykler fra den sydlige del og tag hele vejen rundt)

3. The Cloisters

getaway
The Cloisters

The Cloisters er et museum, det hører under The Met, beliggende i Upper Manhattans Fort Tryon Park. Det ligger helt utroligt smukt højt oppe med udsigt ud over Hudson River. Museet er bygget ud fra forskellige dele af gamle europæiske klostre og har nogle yderst smukke og fredelige tilhørende haver. Vi tog turen derop langs Hudson River på cykel fra Financial District, hvilket klart kan anbefales. Der er ca. 20 km og der er cykelsti langs vandet hele vejen.

Relateret billede99 Margaret Corbin Drive, Fort Tryon Park

4. The Garden at St. Luke’s in the Fields

getaway
The Garden at St. Luke’s in the Fields

Midt på travle Hudson Street ligger denne lille hemmelige have. Det er tydeligt, at det kun er de lokale der kommer her for at nyde blomsterne og det lille natur-frimærke midt i storbyen. Der er ret vildt, for stedet er meget mindre end de fleste andre parker og åndehuller, men alligevel meget fredeligere. Tillad dig selv at holde en lang pause og nyd blomster, beplantninger og træk vejret dybt ned i maven, inden du fræser ud i byen igen.

Relateret billede487 Hudson Street

5. Bådtur på East River

getaway
East River Ferry cruise
getaway
Brooklyn Bridge og den sydlige skyline

Tag ned til Pier 1 lige under Brooklyn Bridge og tag East River Ferry op til Williamsburg (eller længere op af floden). Herfra får du en usædvanlig smuk udsigt ind over skylinen på Lower Manhatten sammen med de vidunderlige broer Brooklyn Bridge og Manhattan Bridge.

Relateret billedePier 1, Furman Street, Brooklyn

getaway
Cykelsti langs Hudson River med George Washington Bridge i baggrunden

Læs også om Governors Island, som kun få turister kender, i artiklen om Manhattan.

Og der er endnu mere om New York her.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op til at få emails fra mig. Det kan du gøre lige ude til højre.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish