Costa Ricas tågede Monteverde

Monteverde Getaway
Tågen i Monteverde

Gå gennem skyerne i Monteverde

Monteverde er på de flestes ønskeliste, hvis turen går til Costa Rica, og det er helt forståeligt. I denne mystiske tågede regnskov åbner sig en helt ny verden. Skyerne hænger så lavt, at du bogstavelig talt går ind i dem.

Costa Rica har to forskellige klimaer. I bjergene er der regntid hele året rundt og i lavlandet er der regntid halvdelen af året (maj-november) og tørtid den anden halvdel. Vejret i Monteverde er ret interessant. Mellem kl. 9.00-15.00 er det for det meste sol og tørt (dog koldere end nede ved kysten) og så om aftenen, når solen er gået ned, trækker det op til voldsom blæst og ofte øs-pøs-regnvejr. Her fik vi virkelig brug for vores varmeste tøj.

Santa Elena er Monteverdes downtown

Vi boede i byen Santa Elena, som er en ret hyggelig lille bjergby med supermarked, spisesteder, souvenirbutikker og en masse tour-operators, hvor du kan bestille alverdens natur- og adrenalin-ture.

Byen er ikke vildt travl, og bestemt ikke en storby, men er alligevel her man samles. Jeg vil faktisk gå så vidt som at sige, at det er Monteverdes downtown. Det er – som mange steder i Costa Rica – en fordel at have bil her, både da her er meget kuperet men også fordi vejret er yderst ustabilt så du på nul-komma-fem kan blive overrasket af en monsterbyge.

Byen har mange gode bud på restauranter og caféer. Jeg kan varmt anbefale at spise på Taco Taco Taqueria og drikke kaffe og spise hjemmelavede chokolader på Choko Café Don Juan.

Monteverde Getaway
Choko Café Don Juan

Bo højt med udsøgt udsigt

Vores hotel, Cabañas Bosques de Paz, er et mindre familieejet sted, hvor datteren Sophia gjorde alt i sin magt, for at gøre vores ophold helt igennem fantastisk. Og så er det hendes mor, som laver den dejlige morgenmad bestående af nationalretten Gallo Pinto (ris, bønner og krydderurter), røræg, frugt og pandekager, mens hendes far søger for, at alle har juice, kaffe eller the.

Og mens du nyder morgenmaden med fantastisk udsigt, får du enten besøg af et par aber eller næsebjørne. Her er du lige midt i naturen. Som en af vores guides sagde til os: ‘… this is real, you are in the wild!’.

Monteverde Getaway
Udsigt over byen og dalene fra vores altan på Cabañas Bosques de Paz.
Monteverde Getaway
Nysgerrige næsebjørne ved morgenmaden

Sving dig som Tarzan gennem junglen

Det er i Monteverde, eller rettere sagt Santa Elena Cloud Forest Reserve, hvor zip-line-trenden startede og skulle efter sigende også være det absolut bedste sted at hoppe ud i denne disciplin. Vores børn på 8 og 10 var også med og de syntes det var usædvanligt skægt.

Vi stod på den første ud af 18 platforme (og 3 km liner gennem junglen) i støvregnen og skulle hoppe ud på svævebanen. Først hopper min 8-årige søn af sted, dernæst min datter og da jeg som den tredje hopper afsted og ankommer til den anden platform, er mine børn væk og jeg ser skyggen af dem mellem træerne nede ved næste platform. ‘Bye bye kids, see you…’

Monteverde Getaway
Rasmus i zipline gennem Santa Elena National Park

De elskede det. Det gjorde vi alle, også min mand selvom han måske kunne se knap så meget på grund brillerne som hurtigt blev våde og møgbeskidte. Halvdelen af det er jo udsigten ned over junglen… Vi var meget i tvivl om det var pengene værd eller den rene turistfælde, men vi gør det med glæde igen. Særligt den sidste Tarzan-swing, hvor du hopper ud (lidt à la bungy jump… og så alligevel ikke…) fra en høj platform og svinger dig som Tarzan. Den var ungerne også med på.

Vi bestilte ved Selvatura, det kostede $35 for voksne og $25 for børn og varede et par timer.

Monteverde National Park

Du skal også tage på en vandretur i den famøse nationalpark Bosque Nuboso Monteverde (Monteverde Cloud Forest Reserve). Det er typisk fugle, du kan se her og hvis du er meget fugle interesseret, er det en god idé, at betale for at få en guide og hans teleskop med på vandreturen. Og sørg for at komme tidligt. Dels for at undgå alle de andre turister, men også da der er større sandsynlighed for at se flere dyr her. Vi tog turen uden en guide (jeg er ikke så fugleinteresseret) og var der ved 7-tiden om morgenen (hvor de åbner) og valgte en to timers gåtur. På vores besøg i nationalparken Manuel Antonio var der til gengæld mulighed for at se en masse aber og dovendyr.

Monteverde Getaway
Skyerne letter lidt i Monteverde Cloud Forest Reserve

Indgangen koster $20 for voksne og $9 for børn. Normalt har jeg klip-klappere på alle steder, men her anbefaler jeg alligevel et par kondisko. Jeg læste inden vi skulle dertil, at der er vildt mudret, men det var der slet ikke, da vi var der, selvom det havde regnet. Jeg synes, vi hørte meget forskellige mht. påklædning. Umiddelbart tænker jeg, du er godt hjulpet på vej med sneakers og en varm trøje/jakke.

Monteverde Getaway
Hængebro i Monteverde Cloud Forest Reserve

Få meget mere inspiration om Costa Rica her.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op, så kommer der nyt direkte i indbakken. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish