Gæsteindlæg: Foodie-weekend i Prag

…med caster – og gæsteblogger – Paula Holm

Indeholder affiliate links
planlægning
Paula med sin mand Claus i Prag

5 spørgsmål til gæsteblogger Paula

Top 3 byer du har besøgt?

Jeg bliver nødt til at skrive Stockholm på første pladsen. Det er ikke kun min elskede hjemby men også verdens smukkeste by!

Sydney. Den by har alt – dejlige mennesker, smuk beliggenhed, spændende blanding af arkitektur, de smukkeste strande og ikke mindst, en fantastisk madscene.

San Fransisco. Den har alt som Sydney også har – det er bare lidt for koldt til at bade.

Top 3 lande du har rejst i?

USA
Australien
Malaysia/Borneo

Hvor ville du ønske at komme tilbage til?

Australien

Hvor spiser du bedst?

Man spiser godt næsten alle steder, men det kræver GRUNDIG research hjemmefra. Maden er absolut det vigtigste for mig, når jeg rejser, og det er oftest gennem maden, jeg husker turen og landet bagefter. God mad=god tur og omvendt!

Top 3 lande på din bucket list?

Japan
Fransk Polynesien
Indien

På foodie-weekendtur med Paula i Prag

Hvem rejste du med?

Min mand Claus

Hvordan forberedte du dig til turen?

Når vi rejser, handler det meste om mad. Jeg starter oftest med at lave research ca. halvanden måned inden afrejse, og booker normalt bord cirka en måned forinden, for at være sikker på at få bord på de steder, jeg gerne vil spise. I visse storbyer, såsom New York og Paris, booker jeg cirka 2 måneder inden afrejse.

Jeg havde selvfølgelig forberedt hele weekenden til Prag, så jeg havde fuldstændig styr på, hvor vi skulle spise – både morgen, middag og aften – inkl. drinkssteder. At havne på en turistfælde med dårlig mad er noget der virkelig kan gøre mig deprimeret.

gæsteindlæg Prag

Hvordan kom I dertil?

Vi rejste med fly – det tager kun omkring halvanden time. Vil man hellere tage toget, så tager det ca. 13-14 timer. Fra lufthavnen kører der både bus og tog ind til centrum. Man kan også tage Uber eller taxi. Taxierne har fixed-fee ind til byen. Vi kørte med Uber alle steder – det fungerer perfekt og er superbilligt!

Hvordan boede I/hvor skal man bo?

Vi boede på Hilton Prague Old Town. Det ligger meget centralt og var et godt standardhotel. Næste gang vil jeg gerne bo på Aria Hotel Prague.

4 (+/-) mindeværdige oplevelser:

Prag er en fantastisk by som passer perfekt til en weekend-getaway! Den er utroligt smuk, men også rigtig hyggelig. Byen er heller ikke for stor, så man kan nå at se meget af byen på en enkelt weekend. Vi var i Prag omkring juletid og det var virkelig hyggeligt. Der er masser af julemarkeder i byen og alt er flot pyntet op. Det er umuligt ikke at komme i julestemning.

Karlsbroen er jo et must, når du er i Prag for første gang. Men stemningen bliver desværre fuldstændig ødelagt af karavanen af turister med selfie-sticks. Mit bedste tip er at komme meget tidligt om morgenen – stå helt alene på broen med de karakteristiske statuer og se solen stå op. Magisk! Bagefter kan man promenere til klassiske Savoy og spise morgenmad. Husk at bestille deres tasting plate af pastries.

gæsteindlæg Prag

En sjov ting vi prøvede var KGB Museum. Ikke så meget på grund af selve museet, men på grund af ejeren. Han er MEGET speciel og SKAL opleves. Vi kæmpede en kamp, for ikke at bryde sammen af grin. Læs anmeldelserne på Tripadvisor – nogle hader ham og andre elsker ham. Vi elskede ham!

gæsteindlæg Prag
KGB Museet

Oplev hyggelige Farmers Market Naplavka om lørdagen og smag på det store udvalg af lokal mad og drikke. Det starter kl. 8 og slutter kl. 14.

Ellers er mit bedste tip bare at promenere rundt og opdage byen til fods, f.eks. i det hyggelige jødiske kvarter.

Hvor spiste I/hvor skal man spise?

gæsteindlæg Prag

Morgenmad på klassiske Savoy. Traditionel tjekkisk frokost på Kantyna eller Lokal. Aftensmad på Eska eller La Degustation.

Eska er et moderne sted, som blander både nye og klassiske tjekkiske madtraditioner. 15 måneder efter de åbnede, fik de en Michelin Bib Gourmand. La Degustation er en mere klassisk ’fine dining’-restaurant, som har en Michelin-stjerne. Begge steder kan virkelig anbefales.

Vi spiste også en dejlig asiatisk middag på Sasazu. Restauranten serverer mad fra østasien (Vietnam, Cambodja og Indonesien) og har en imponerende og anderledes indretning – man føler næsten, at man sidder på en flot restaurant i Bangkok og spiser. Sasazu har også en Michelin Bib Gourmand. På Sasazu får man skulder- og nakkemassage, når man har betalt regningen – det var en lille smule uventet. Sasazu har gode cocktails, hvilket de også har på Hemingway Bar eller Parlour.

gæsteindlæg Prag
Kantyna, hvor man spiser rigtig god frokost

Hvad må man bestemt ikke gå glip af?

Selvom jeg ikke er den store øldrikker, så må du ikke gå glip af at besøge de lokale ølbarer. Tjekkerne elsker deres øl og er virkelig stolte af deres øltradition. Besøg f.eks. Lokal, Zly Casy eller Pivovarsky Klub. Og det er billigt!

Gæsteindlæg Prag
Store billige øl på Lokal

Hvad overrasker dig mest?

Tjekkisk vin! Virkelig gode vine. Bestil lokal vin på restauranterne – f.eks. Grüner Veltliner eller Welschriesling eller rødvin fra Moravien. Prøv tjekkiske naturvine på Bokovka.

gæsteindlæg Prag
Velsmagende cocktails på Sasazu

Hvilken turistfælde skal man undgå?

Turist-bådture! Men det undgår jeg altid – det er det kedeligste jeg ved, fordi det altid tager laaaang tid og man ikke selv kan bestemme, hvornår man synes, turen skal slutte.

gæsteindlæg Prag

 

Hvis du skulle få blod på tanden til at tage på foodie tur i Prag, kan du booke en tur med lokale Vladimir og Ursa her.

Og her kan du få inspiration til masser af oplevelser i den tjekkiske hovedstad.

Fakta om Prag:

  • Valuta – Koruna – 100 koruna er knap 30 danske kroner.
  • Antal indbyggere – 1,28 millioner
  • Sprog – Tjekkisk
  • Hvornår er det bedst at rejse dertil? – Hele året – byen er altid en weekendtur værd.
  • Visa – nej
  • Vaccination – nej

Følg med på Instagram og Facebook. Vil du holdes opdateret, så skriv dig op her på siden, og det siger ‘pling’ i din indbakke, når der er nyt fra Janeaway. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish