Ostrog Monastery

Da vi kørte fra Durmitor National Park mod Lake Skadar National Park, var det meget vigtigt for mig at køre forbi Ostrog Klosteret, som på kortet ikke var den store omvej. Men uha, der var skarpe sving og bjergkørsel i 37 graders varme. Jeg var lige ved at fortryde, men er rigtig glad for, at vi holdte ud, for det var anstrengelserne værd.

getaway ostrog

Klostret ligger ca. 50 km fra Montenegros hovedstad, Podgorica, og ca. 15 km fra den næststørste by i Montenegro, Nikšić. Begge byer har direkte veje op til klosteret, hvilket giver (forholdsvis) hurtig og enkel adgang til klosteret.

Ostrog er et mirakuløst kunstværk bygget nærmest lodret ind i en bjergklippe 900 meter over landsbyen Zeta. Klosteret er i dag en perle af montenegrinsk spiritualitet, som hvert år besøges af mere end 100.000 pilgrimme fra hele verden – ud over de mange turister og lokalbefolkningen. Det siges, at der er en million besøgende årligt. Ostrog klosteret er et af de mest besøgte kristne steder på jorden og det mest besøgte sted i Montenegro.

Det er helt umuligt at tage et billede, der viser, hvor overvældende og enestående det er. Da vi var der, lå der en masse madrasser udenfor klosteret. Det er til pilgrimme, som får lov at låne en madras , så de kan sove gratis ude foran. Du kan også komme ind og se klosteret indefra, men køen var ulidelig lang, så det lod vi de andre om.

Det siges, at et besøg vil fylde din sjæl og øge dine følelser af hengivenhed og ærbødighed til Gud. Der er jeg måske ikke kristen nok, for det oplevede jeg alligevel ikke helt.

ostrog getaway
Indgangen til klostret – de troende bakker ud gennem porten efter endt besøg og gør korsets tegn
ostrog getaway
Pilgrimsrejsende låner madrasser til natten
ostrog getaway
Lang kø for at komme indenfor

Efter vores tur forbi klosteret, gik turen til Lake Skadar National Park.

Fakta om Montenegro:

  • Valuta: EURO, 100 EURO = 745 kr.
  • Hovedstad: Podgorica
  • Indbyggertal: Ca. 616.200, befolkningstæthed 48,7/km2
  • Sprog: Montenegrinsk
  • Visa: Ikke nødvendigt fra Danmark
  • Vaccination: Tjek vaccineportalen her

Få meget mere inspiration om Balkan her.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook. Vil du holdes opdateret, så skriv dig op, så du bliver opdateret, når der er nyt på Janeaway.dk. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish