Montenegros idylliske Lake Skadar National Park

Ikke så meget som et splitsekund har jeg fortrudt, at vi tog en omvej, for at få en enkelt overnatning i Lake Skadar National Park. Og hvis ikke jeg tager helt fejl, boede vi også på det smukkeste sted i hele parken.

getaway skadar
Lake Skadar National Park

Lake Skadar er den største ferskvandssø på Balkan-halvøen og en af de største nationalparker i Montenegro. Den er ekstremt berømt for sin mangfoldighed af plante- og dyreliv. Mange tager hertil for det meget rige fugleliv. Det gjorde vi ikke, så for os handlede det mest om at komme i et med naturen og bare nyde skønheden. Skadar-dalen er omgivet af bjerge, og ligger 7 km væk fra Adriaterhavet. To tredjedele af Lake Skadar er i Montenegro, og resten i Albanien.

Sørg for at have god tid til at stoppe op og stige ud af bilen for at indsnuse al den smukke natur, du er omringet af, det er helt eventyrligt.

De 3 bedste oplevelser i Lake Skadar National Park

1. Bo med eventyrlig udsigt

Vi boede på det hyggeligste lille familiedrevne guesthouse Rooms Dujeva Drago, hvor der er den mest maleriske udsigten ud over Lake Skadar, som snor sig gennem bjergene, inden den rammer ud i den store sø.

Her kommer du helt ned i gear. Nyd udsigten, spis god hjemmelavet bæredygtig mad med den dertilhørende hjemmeproducerede økologiske vin i meget romantiske omgivelser. I like.

getaway skadar
Det hyggelige hovedhus, hvor familien kokkererer til os
getaway skadar
Terrassen med en latterlig smuk udsigt

2. Sejltur på floden

Nyd bjergene fra en bådtur på floden, som om sommeren er proppet med vandanemoner. Du kan leje en båd med chauffør, som tager dig gennem det bjergtagende landskab eller du kan sejle ud i robåd eller kajak. Her er helt stille og det eneste du kan høre er motoren (hvis du har sådan en) fra båden.

getaway skadar
Bådtur på Lake Skadar

3. Hop i floden

Fra vores guest house var der en lille sti, der første os ned til ‘The Beach’. Det var ikke ligefrem det, jeg normalt kalder en strand, men tydeligt et tilflugtssted for de lokale, der nyder muligheden for at blive afkølet i de meget varme sommergrader. Vi badede og hoppede fra en hjemmekonstrueret platform. Da vi sejlede ned langs søen, kunne vi se, at der er mange små spots, hvorfra man kan sole og bade.

getaway Skadar
Badetid

Efter vores døgn i Lake Skadar National Park gik turen videre til Kotorbugten.

Fakta om Montenegro:

  • Valuta: EURO, 100 EURO = 745 kr.
  • Hovedstad: Podgorica
  • Indbyggertal: Ca. 616.200, befolkningstæthed 48,7/km2
  • Sprog: Montenegrinsk
  • Visa: Ikke nødvendigt fra Danmark
  • Vaccination: Tjek vaccineportalen her

Få meget mere inspiration om Balkan her.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook. Vil du holdes opdateret, så skriv dig op, så du bliver opdateret, når der er nyt på Janeaway.dk. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish